måndag 9 december 2013

Vintern är här...

 ...på riktigt. Kallt har vi haft länge, men nu äntligen känner jag med att det snart är jul, nu när det kommer lite vitt.
Allt utomhus som jag inte har orkat plocka in för vintern (det mesta) döljs och jag slipper ha lika dåligt samvete så fort jag tittar ut.

 Som vanligt går jag i trädgårdside såhär års. Och som vanligt blir jag lite orolig men har lärt mig nu att jag vaknar upp i januari-februari sådär. Förhoppningsvis i år med. Inga trädgårdsböcker läses än, inga fröer sås (nästan), och inga dagliga turer i trädgården.

Jag väver på och gör mer samiska koppel, idag hoppas jag det kommer lite lingarn som jag beställt så kan jag ge mig i kast med skånska band och dalaband. De blir väldigt tunna så jag får hitta andra användningsområden för dem, men lite idéer har jag. Bla.a har jag köpt hem material för att sy ett par hundhalsband, och det blir de exklusivaste halsband min hundar någonsin kommer att ha fått, för jag hade aldrig kunnat tro att det var så dyrt med lite skinnremsor. Men det är ett julprojekt när jag har tillgång till en gammal singer som klarar sådant material.
 

Och så försöker jag ta mig i kragen och börja aktivera mina hundar lite. Den Fluffiga har lugnat sig betydligt, och hon som har varit omöjlig att motivera tidigare då hon alltid har gått sin egen väg och ansett att godis, matte eller lek aldrig har vägt lika tungt på rolighetsvågen som att springa till skogs eller pyssla med annat som inte inkluderar matte, hon är ett rent nöje att försöka träna med numera. Vi börjar med lite missad lydnadsträning, som att gå fint, stanna kvar och sådant som de flesta hundar utom mina skogsmullar kan. Slalomhindren var jag dessutom i år förutseende nog att sticka ner i gräsmattan innan det frös till.
Ja, och att hon blev glad när det kom snö behöver jag väl inte berätta ;-)